antradienis, spalio 23, 2012

Storos turkiškos atostogos. II dalis Tahtali kalnas

4 dienas beveik nekėlę kojos iš viešbučio (nėra ko norėti, kai aplink tiek maisto ir gėrimų for free), nutarėme prasimankštinti ir susiruošėme į Tahtali kalną (2365m), esantį ~20km nuo viešbučio. Vietinėje agentūroje nusipirkę bilietus (suaugusiam 50 dolerių, vaikui 25doleriai), po pietų pagaliau išvažiuojame.
Kelionė ilgai netrunka ir štai mes Tahtali kalno papėdėje. Čia atrandame ir Lietuvos vėliavą ♥



Funikulierius gan didelis ir modernus, talpina iki 80žmonių. Keliamės tik 10minučių skambant Shakiros dainoms ir grožimės kalnais. Gaila, kad stiklo atspindžiai pakankamai dideli, tad padarytos nuotraukos gaunasi niekinės, nes jose matosi daugiau pakeleivių siluetai, nei už stiklo esantys kalnai. Atsidarius durims pajuntame sklindantį šaltuką. Ant kalno būriuojasi keletas alpinistų apsirengusių žieminiais kostiumais. Atkeliavę iš +28 šilumos ant kalno stovime trumpais šortukais :) Nors ir turime lengvus megztinius, suvokiame, kad ilgiau 10 minučių tikrai netempsim. Paskubomis prabėgame Tahtali kalno viršūnėje įrengtą aikštelę. Vaizdas gražus, ir ypač dabar,  žiūrint į nuotraukas :))






Įėję į vidų randame fotografijos parodą. Mano džiaugsmas tikrai dvigubas :)




Apžiūrėjus parodą, vėl bandome iškišti nosį į lauką kokiai 10 minučių. Kol šviečia saulė ir nėra jokio vėjo, išbūti tą 10minučių nėra jau taip sudėtinga, bet tik saulei įlindus į debesį ir pakilus vėjeliui, pradedam svajoti apie žieminę striukę ir bent ilgus džinsus:)


Kalno viršūnėje turim 1,5val. Taigi laiko per akis. Kadangi pakankamai šalta -  nusileidžiame netgi pusvalandžiu anksčiau ir apžiūrime kalno papėdę.



Kalno papėdėje sutinkame keletą kalnų ožkų ir jas beganančius šunis.






Laikas praleistas tikrai neblogai. Grįžtant vaidiname patenkintus, nors puikiai suprantame jog tie įspūdžiai 50dolerių tikrai neverti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą