pirmadienis, birželio 13, 2011

Pasivaikščiojimai po Romą. II dalis

Apžiūrėję Koliziejų iš išorės, nusprendžiame eiti toliau. Visai šalia jo, Konstantino arka ir Romos forumas, nors ir internete skelbta jog nemokamas, deja įėjimas kainuoja 12 eur. Todėl atvažiavus į Romą, tikrai verta pirkti RomaPass kortelę, kuri dienai kainuoja visai juokingus 4eur! Apsisprendę negaišti laiko į Romos forumo vidų neiname, o apžiūrime jį iš išorės.



Romos senamiestis visas beveik vienoje vietoje, nors aišku prisikulniuojame iki valios, tačiau atstumai atrodo tikrai juokingi. Toliau Viktoro Emanuelio II paminklas ( tiksliau visas gigantiško dydžio ir nuostabaus grožio pastatas).
O čia ir pats Italijos karalius Viktoras Emanuelis II iš arti :) Jo statula buvo kalama netgi 20 metų.



Po truputį vakarėjo, o mes vis ėjome ir ėjome, vaizdai darėsi vis gražesni ir įdomesni. Gaila jog neturėjome jokio gido, kuris mums daugiau papasakotų istorijos, nes pačių žinios tikrai buvo menkos :(

Mikelandželo laiptai ir Kapitolijus su aikštės viduryje Marko Aurelijaus statula.

O čia miesto archyvas. Šį neįtikėtino grožio kiemelį radom visai atsitiktinai. Labai primena vaizdą iš filmo Da Vinčio kodas:)
Na ir Panteonas - vienintelė išlikusi visiškai sveika šventykla iki šių dienų. Dabar čia įrengta bažnyčia. Įėjimas kaip nekeista - nemokamas.

O čia naktinis Romos senamiestis. Prisiminus, man tikrai ten norisi grįžti :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą