ketvirtadienis, birželio 30, 2011

sekmadienis, birželio 26, 2011

penktadienis, birželio 24, 2011

Agnė ir Mindaugas ♥

Praeitą šeštadienį ištekinom savo linijinių šokių vadovę Agnę. Čia keletas akimirkų :)






trečiadienis, birželio 22, 2011

Spalvų fabrikėlis

             Tik šiandien atradau vasarą :)

antradienis, birželio 14, 2011

pirmadienis, birželio 13, 2011

Pasivaikščiojimai po Romą. II dalis

Apžiūrėję Koliziejų iš išorės, nusprendžiame eiti toliau. Visai šalia jo, Konstantino arka ir Romos forumas, nors ir internete skelbta jog nemokamas, deja įėjimas kainuoja 12 eur. Todėl atvažiavus į Romą, tikrai verta pirkti RomaPass kortelę, kuri dienai kainuoja visai juokingus 4eur! Apsisprendę negaišti laiko į Romos forumo vidų neiname, o apžiūrime jį iš išorės.



Romos senamiestis visas beveik vienoje vietoje, nors aišku prisikulniuojame iki valios, tačiau atstumai atrodo tikrai juokingi. Toliau Viktoro Emanuelio II paminklas ( tiksliau visas gigantiško dydžio ir nuostabaus grožio pastatas).
O čia ir pats Italijos karalius Viktoras Emanuelis II iš arti :) Jo statula buvo kalama netgi 20 metų.



Po truputį vakarėjo, o mes vis ėjome ir ėjome, vaizdai darėsi vis gražesni ir įdomesni. Gaila jog neturėjome jokio gido, kuris mums daugiau papasakotų istorijos, nes pačių žinios tikrai buvo menkos :(

Mikelandželo laiptai ir Kapitolijus su aikštės viduryje Marko Aurelijaus statula.

O čia miesto archyvas. Šį neįtikėtino grožio kiemelį radom visai atsitiktinai. Labai primena vaizdą iš filmo Da Vinčio kodas:)
Na ir Panteonas - vienintelė išlikusi visiškai sveika šventykla iki šių dienų. Dabar čia įrengta bažnyčia. Įėjimas kaip nekeista - nemokamas.

O čia naktinis Romos senamiestis. Prisiminus, man tikrai ten norisi grįžti :)

penktadienis, birželio 10, 2011

Pagaliau ilgai lauktoji Roma. I diena.

         Panevėžyje ankstyvas šaltokas rytas. Mes lengvai apsirengę ir drebėdami nuo šalčio skubame į Vilniaus aerouostą, save guosdami, kad Romoje tikrai bus karšta:) Aerouoste užpuolame Duty free kvepalų skyrių, ir mus su Dariumi iš ten reikia traukte ištraukti, nes lėktuvas jau pradeda žmonių įlaipinimą. Visi prisikrovę didžiausias kuprines visokio turto, tik mūsų trijulė stovi kone tuščiomis rankomis:) Turime vos pora mažų kuprinukių: iš kurių vienoje visa mano fotoįranga, kitoje visų mūsų trijų tilpę daiktai. Bestovėdami eilėje juokaujame, jog mes tik kavos skrendame į Romą atsigerti:) Na ir pagaliau lėktuve:) Aš aišku prie lango, motyvuodama, kad fotografuosiu:) Oras pasitaiko dėkingas fotografavimui ir aš tiesiog neatlimpu nuo lango su fotoaparatu.

Šis ežeras itin patraukia akį. Primena šamą, ilgais ūsais:)

Šie kalnai primena lėktuvą:)

Taigi 2val. kelionė lėktuvu visai neprailgsta. Tuo labiau, kad Ryanair visos kelionės metu kažką siūlo: tai užkandžius, gėrimus, tai suvenyrus, tai kvepalus. Beje, tiems kas ruošiasi įsigyti kvepalus, noriu pasakyti, kad tie kvepalai kuriuos siūlo Ryanair yra tikrai pigesni nei Vilniaus ar kur jūs beskristumėt Duty free parduotuvėse. Perkant lėktuve galima sutaupyti netgi iki 10 EUR už vienus kvepalus!

Na ir pagaliau mes nusileidžiame Romoje. Mus pasitinka karščio banga, netgi didesnė nei tikėjomės. Pagal orų prognozę Romoje turi būti apie +24C, realiai temperatūros stulpelis rodo +33C. Romos Ciampino oro uostas visai nedidukas, net mažesnis už Vilniaus oro uostą.

Prieš kelionę, internete radom vienintelę autobusų kompaniją "Terravision", kuri reklamavo savo paslaugas. Iš anksto rezervuojant ir perkant bilietus internetu, nuvažiavimas į pačią Romą, kainavo 4 eur, grįžimas 8eur. Terravision puslapyje rašoma, jog perkant bilietus pačioje Romoje, vietoje 4 eur kaina bus 5eur ir atgal 9eur. Suprask, internetu perkant taikoma 2 eur nuolaida. Visa laimė, kad nepirkom bilietų iš anksto:) Pasirodo italai tikri melagiai. Perkant vietoje kaina 4 eur pirmyn ir 4 eur atgal! Nes konkurencija tikrai didelė. Iš Ciampino važiuoja dar keletas firmų, kurios veža netgi pigiau. Deja jų reklamos nėra internete, o ir autobusų važiavimo grafikas kiek prastesnis.
Nusipirkę autobuso bilietus į pačią Romą (Ciampino oro uostas už 26km nuo Romos centro) šiek tiek užkandame ir sulaukę autobuso dardame į Romos Termini stotį. Pakolkas vaizdai akies nežavi, nes važiuojame pačiais prasčiausiais Romos rajonais, pilnais šiukšlių, išterliotų dažais sienų... Gatvės pilnos motorolerių, motociklų ir mažų itališkų mašiniukų.


Pagaliau ir Roma Termini stotis. Palyginus su Ciampino oro uostu, Roma Termini atrodo gigantiškai. Čia suvažiuoja autobusai, traukiniai, metro, pilna parduotuvių, kavinių bei restoranų.

Netoli Termini stoties esame rezervavę viešbutuką, kuris vadinasi Hotel Dell'Urbe. Tai miniatiūrinis 2* viešbutukas 5a. Užsisakėm jį vien dėl to, kad pavardės šaknis yra tokia pat - URB:) Atvykę gauname 3 raktus: nuo išorinio pastato durų, nuo paties viešbutuko 5a.durų ir nuo kambario durų. Pasidėję daiktus, pastebime, kad viena lova be baltos patalynės :( o italai visi dingę :) Taigi prie pusryčių pageidavimo lapo, ilgai pasukę galvas kaip angliškai išdėstyti, kad mums reikia dar vieno komplekto baltos patalynės prirašome: one bed is not ready to sleep :) Kadangi mūsų trijulės anglų kalbos žinios prastokos, tai surezgame tik tokį sakinį ir tikimės, kad italai supras ką mes norime jiems pasakyti:))  Beje grįžę 1val. nakties ir atsirakinę visas duris, randame paklotą trečią lovą, o kitą dieną išsikraustant pats savininkas labai atsiprašinėja už šį nesusipratimą ir klausia ar tai nesugadino mūsų nuotaikos? Na nuotaika visų tikrai gera, tuo labiau kad viskas baigėsi laimingai, o ir viešbutuku mes patenkinti. Pagal kainos ir aptarnavimo bei kokybės santykį - tai labai geras derinys. Įvertinčiau visais 9 balų.


Išėję iš viešbutuko, traukiame link Romos centro eidami mažomis siauromis gatvelėmis ir tiesiog apžiūrint miestą. Kuo arčiau centro, tuo nuotaika keičiasi į gerąją pusę. Romos senamiestis nuostabus! Vos ne kas 100m bažnyčia, įdomios formos pastatas ar fontanas.



Pirmasis pats didžiausias ir pats garsiausias mūsų aplankytas objektas - Koliziejus, aplipęs turistais ir siūlančiais visokius niekniekius prekeiviais. O dar aplink visokie remontai vyksta :(  "Hey, my friend, very good price. Nice kristel!  Only 5eur!" - dar dabar prisimenam kaip juodukas bando visiems įpiršti kristalinį rutuliuką su koliziejaus atvaizdu :) Na o Koliziejus ne visai toks kokį matome gražiuose atvirukuose.
Nors paieškojus, galima rasti vietelę, iš kurios išeitų ir gražus atvirukas :)


ir naktį...

(bus daugiau...)