antradienis, sausio 25, 2011

Tortadienis!!!

Šiandien mano Dominykui jau 8 metai! Tiksliau 8 metai bus 01.25 21:30. Pamenu, kad po gimdymo visą naktį aš pražiūrėjau į tą mažą spurgiuką, bijojau - jei užmigsiu, jam gali kažkas nutikti... Šiandien jis jau pusdičkis savarankiškas vaikis :) Labai dažnai pagalvoju, kad tikrai džiaugiuosi jog jį turiu :))



ketvirtadienis, sausio 20, 2011

Apie Airiją...

Aš dažnai pasvajoju, kur norėčiau nukeliauti, kokią šalį pamatyti. Tačiau mano sąraše niekada nebuvo Airijos! Niekada iki šiol nesu pagalvojusi, kad Airija gali būti graži...
Esu mačiusi pora filmų... ne nedokumentinių... o tikrai holivudinių romantiškų komedijų, kuriose pagrindinės herojės įsimyli airius, pačią Airiją ir jos papročius ("P.S. Myliu tave" ir "Keliamieji metai". Rekomenduoju šiuos filmus moterims, nes vyrai to tikrai nesupras :) Tikrai sakyčiau nereali reklama Airijai, kuri taip mane sužavėjo, kad vakar sau pasakiau: aš turiu pamatyti Airiją! Galbūt dar ne šiais metais... bet sekančiais - tikrai!:) Na tikslas užsibrėžtas - matysim kas gausis.... :)
O čia keletas vaizdų Airiško grožio.





penktadienis, sausio 14, 2011

Galvosūkis

Bandau atrinkti nuotraukas į parodą "Vasario 14" tema... Tikras galvosūkis :( Šiandien tarp senų kadrų radau dar keletą su aguonomis :) Jos mano silpnybė :))


ketvirtadienis, sausio 13, 2011

trečiadienis, sausio 12, 2011

Apie pelkes ir kitas klajones...

Prie šios nuotraukos norėjau parašyti ką nors apie pelkes. Tačiau pradėjus ieškoti informacijos, suvokiau, kad net pačiai darosi nuobodu... Tad trumpai papasakosiu istoriją, kaip aš "ieškojau" kelio iš Vilniaus į Panevėžį ir atradau šią pelkę :) Kadangi važiuoti autostrada nesinorėjo ( tuo atveju tikrai nieko nepavyksta nufotografuoti), pasirinkau bent dalį kelio važiuoti mažais paprastais keliukais. Rezultate grįžimas gavosi ratais, tačiau buvo tikrai nenuobodu. Stojau vos ne kas 100m ir fotografavau viską, ką akys užmatė:) Kada nors vėl reikės tai pakartoti.

antradienis, sausio 11, 2011

Kavos istorija

Kavos legendos

Istorijoje žinomos kelios legendos apie tai kaip buvo atrastas stimuliuojantis kavos poveikis. Vienas iš seniausių pasakojimų kalba apie jauną ožkaganį gyvenusį Etiopijoje apie 850 m.e. metus. Jis pastebėjo, kad paėdusios uogų nuo vieno krūmo jo ožkos tampa ypač energingos. Išgirdę ožkaganio pasakojimą, vienuoliai paragavo žalių kavos pupelių, tačiau labai nusivylė karčiu skoniu ir įmetė pupeles laužan.
Netrukus, pasklido malonus spragančių kavos pupelių aromatas. Susidomėję vienuoliai užpylė kepintas pupeles verdančiu vandeniu ir gautą gėrimą paskelbė Dievo dovana, nes kavos savybės neleido jiems užmigti visą naktį. 

Kavos atradimas

Kavos gėrimo tradicija skaičiuojama nuo 11 m. e. amžiaus. Tuo metu kava pirmą kartą iš Etiopijos atvežta į Arabiją. Persai buvo be galo sužavėti tonizuojančiu naujojo “musulmonų vyno” poveikiu, nes tikrasis vynas islamo išpažinėjams buvo griežtai draudžiamas. Kavos vardas yra kilęs iš senosios arabų kalbos žodžio “qahwah”.
Kavos pupelių prekyba užėmė vis didesnę dalį Arabijos, Mažosios Azijos, Sirijos, Egipto ir Pietryčių Europos rinkose, 1530m. buvo atidaryti pirmieji istorijoje kavos namai.
Šiandien didžiausia kavos gamintoja pasaulyje - Brazilija, po jos – Vietnamas, Kolumbija ir Indonezija. Kava pripažinta ir vertinama visame pasaulyje. Kiekviena šalis turi savo kavos namų variantą ir kavos gėrimas vis dar vienija žmones.

pirmadienis, sausio 10, 2011

Kaip iš pasakos apie auksinę žuvelę...

Gal kada nors mano nuotraukose atsispindės ir visa pasaka... ne tik jūra, bet ir senis, traukiantis tinklą, ir senė prie suskilusios geldos...