trečiadienis, lapkričio 17, 2010

Atostogos Latvijoje

Šiais metais atostogas nusprendėme praleisti artimoje kaimynystėje. Grandiozinis planas pasiekti "netgi" Estijoje esančias Saremų salas pamažu mažėjo, kol apsiribojome Siguldos rajonu, rytiniu Latvijos pajūriu bei Ryga.  1-osios atostogų dienos planas buvo toks: Sigulda bei pajūrio pasiekimas :) Sigulda tikrai labai gražus miestelis, neveltui vadinamas Latvijos "Šveicarija". Tai turistų lankomiausia vieta Latvijoje, nes čia galima pasigrožėti Gaujos upe bei jos apylinkėmis keliantis funikulieriumi, aplankyti istorijos ir kultūros paminklus: Turaidos pilį, Gutmanio olą, Siguldos pilių kompleksą. Taigi pradžiai susipažinimas su Turaidos pilimi:) Turaidos muziejaus rezervato teritorija tikrai labai didelė. Viskam apžiūrėti reikia gero pusdienio - 
viduramžių pilis, dvaras ir jo ūkiniai pastatai, medinė liuteronų bažnyčia, taip pat vadinamasis „dainų kalnas“, didžiulis gražus parkas su akmeninėmis skulptūromis.


Turaidos pilis man kažkiek priminė Trakų pilį. Nors pirmenybę atiduočiau Turaidai :)







O čia vadinamasis "Dainų kalnas" su nuostabiu parku bei skultūrų muziejumi po atviru dangumi.


Pasivaikščioję po parką ir užkrimtę lašinukų su raugintais agurkėliais :) važiuojame ieškoti Gutmanio olos. Tai didžiausia ola Latvijoje, kurios tūris 500 m3, aukštis - 10 m, plotis - 12 m, ilgis - 18,8 m. Senovėje Gutmanio oloje tekantis šaltinis laikytas šventu ir jam buvo priskiriamos gydomosios galios. Kiek sutikome turistų bei vietinių, nešančių įvairios talpos uždarus indus link olos ir nuo ten parsinešančius pilnus su vandeniu, galima manyti, kad ir šiais laikais žmonės tiki šio šaltinio gydomąja galia.






(Bus daugiau...)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą